The right White Shirt

Een wit overhemd; elke modieuze man zou er minstens een van in zijn kast moeten hebben hangen. Een hagelwit Italiaans overhemd is namelijk tijdloos, stijlvol en perfect te combineren, zowel formeel als casual. LEEDER Classics heeft de kenmerken van 'The Right White' voor je op een rijtje gezet. 

 

Kwaliteit

De kwaliteit van de stof is ontzettend belangrijk. Nog meer dan bij andere overhemden, want een wit overhemd toont alle oneffenheden. Kies daarom altijd voor dubbelgetwijnd en 100% katoen. Dit zorgt voor een gladde en zachte feel en komt de pasvorm ten goede komt.

Knopen

Knopen met een parelmoereffect verdienen de voorkeur. De glans van de knopen geeft het overhemd meer cachet.

Wit, witter, witst …

Ons advies wat betreft de kleur luidt: Kies altijd voor een zo wit mogelijk shirt. Dit maakt de meest frisse en modieuze uitstraling. En is daardoor beter te combineren met donkere kleuren door het contrast wat het geeft.

Boord

Er zijn uiteraard tal van boorden te verzinnen. Onze voorkeur gaat uit naar een stevige, maar niet al te hoge widespread 1-knoops boord. Weg met die te hoge 2- of 3-knoopsboorden. Dat is nu toch echt wel uit. Een goede boord zorgt voor een luxe en elegante uitstraling en moet mooi in model blijven. Ook na het wassen ervan.

Wanneer vervangen?

Wanneer ben je toe aan een nieuw wit shirt? Een paar tips die je helpen dat moment te bepalen:

  • Zodra de boord niet spierwit meer is (de boord verkleurt het snelst).
  • Ouderwets model, vaak wijd en zonder model. In een getailleerd overhemd kom je veel beter tot je recht.
  • Een slappe boord maakt een armoedige indruk. Kies voor een moderne, stevige boord. Bij voorkeur een 1-knoops.
  • Wanneer je je irriteert aan de kreukels en het lange strijken, kies dan voor kwalitatieve shirts. Die zijn iets duurder, maar leveren veel meer plezier en draagcomfort op. Het strijken van deze overhemden is een peulenschil doordat deze stoffen veel gladder zijn.
Ook Casual!

Een wit overhemd hoeft niet altijd op klassieke wijze gedragen te worden. Je favoriete witte shirt dragen met een mooie jeans kan ook. Het combineert een casual uitstraling met stijl. Zoals altijd gaat het ook bij je kledingkeuze om de details. De spijkerbroek moet goed aansluiten op het overhemd maar er moet wel genoeg ruimte zijn om het in te stoppen. Wat niet kan is een te strakke broek met een te wijd overhemd. Ga je voor een meer casual look, kies dan voor een lichtere kleur denim. 

 

 
No go: wit t-shirt

De laatste tip: Draag geen wit t-shirt onder je overhemd, althans niet zichtbaar; dat staat niet alleen slordig, maar daardoor gaat het overhemd onder de mouwen minder mooi zitten. En het voelt ook veel fijner aan op de huid als het overhemd gedragen wordt zonder.

LEEDER Classics verkoopt  een selectie van luxe witte overhemden van het merk Profuomo. Ieder wit overhemd is vervaardigd van het beste dubbel getwijnde katoen met als voordeel een lange levensduur en geweldig draagcomfort. De witte business overhemden staan bekend om de fameuze slanke pasvorm en maatvoering die perfect is afgestemd op de Nederlandse man.

E. Meijer
Be the first to comment...
Leave a comment